Klimaatbetoog

Het is al het tweede bericht vandaag dat ik post over een kale man die een hoop toehoorders in een aula toespreekt, maar de boodschap die Nic Balthazar ons hier vorige week nog eens bracht, heeft me dermate bewogen dat ik niet anders kan dan ze hier ook te delen. Ik moet voor mezelf ook nog heel hard uitmaken hoe ik hierin een verandering kan betekenen, maar dit aan anderen doorgeven kan al een begin zijn.

Als je dus zijn betoog hebt gemist, bekijk het dan zeker op VRT NU. De manier waarop Nic dit brengt is sowieso verwarmend en ook ’to the point’ zoals alleen hij dat kan…

Zijn besluit, of je het nu eens bent met de wetenschappers die de klimaatopwarming voorspellen of niet, de oplossingen die worden aangeboden leiden uiteindelijk toch alleen maar tot een betere wereld. Dat kan ik alleen maar bijtreden en dus is de keuze eigenlijk niet moeilijk. De uitvoering daarentegen is wat anders…

Nu, ik ben een positivist. Ik geloof echt dat we in staat zijn om dit te veranderen, als we dit ernstig nemen. Maar er zal heel wat bewogen moeten worden in de komende 11 jaar… 11 jaar!?! … ALARM!!!

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

Your email address will not be published.