Relaas

Met deze post wil ik iedereen warm maken voor Relaas. Ik ken het zelf nog maar net sinds vorige maand of zo, maar het heeft me sindsdien al onnoemelijk veel mooie momenten opgeleverd. Relaas is een project van Na Ons De Zondvloed en het is, eerlijk waar, één van de puurste dingen die ik de laatste tijd ben tegengekomen.

Relaas is een verzameling waargebeurde verhalen die verteld worden door de mensen die ze zelf hebben meegemaakt. Ze worden opgenomen tijdens één van de vertelavonden in Gent of Antwerpen en worden dan via Podcast verspreid.

Sinds ik het heb leren kennen heb ik al zeker een 40-tal verhalen beluisterd, meestal in de wagen onderweg naar het werk. En als ik mijn kinderen dan eens ga ophalen na school, staat dit ook nog regelmatig op. Ondertussen vragen zij ook steeds om het op te zetten. Ieder verhaal sleept je steeds weer mee en je wordt helemaal opgezogen in één van de ervaringen van de betreffende verteller. Het resultaat is soms pakkend, soms erg grappig, maar altijd iets puur, oprecht en persoonlijk.

Het mag duidelijk zijn, ik ben er helemaal weg van en omdat Pieter Blomme, die de Podcasts aan elkaar praat, steeds zo vriendelijk vraagt om een verhaal te delen met een vriend of kennis, deel ik het hier via deze weg.

In de podcast die ik hier heb uitgekozen vertelt Rita het verhaal van haar ervaring met de CEO van de toenmalig Seca tankstations. Ik ga niet te veel verklappen, maar haar escapades als straatartiest spreken me enorm aan…

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

Your email address will not be published.