Slow-motion Multitasking

Slow-motion Multitasking… Aangezien ik de term gebruik in de about pagina, lijkt het me logisch om een beetje uit te leggen wat het voor mij betekent en waar de term vandaan komt… Eigenlijk komt het van een TED-talk van Tim Harford, zie hieronder voor de link.

Eigenlijk hoorde ik het op de Podcast terwijl ik naar mijn werk reed en het bleef bij me hangen. Ik was ervan overtuigd (en ben dat nog steeds) dat multitasken een slechte gewoonte van deze tijd is, waar we bijzonder slecht in zijn en we ons daarom best op één ding tegelijk concentreren.

Deze talk geeft er een wat ander beeld op, een soort tweede versie van multitasken en die deed ik veel…
Je concentreert je hard op één onderwerp, maar als je dan vastloopt (of je verveelt, of afgeleid bent, of…), laat je het rusten en stort je je op een andere passie. En terwijl je heel verschillende werelden verkent, zie je verbanden of kom je op een ander idee… Eigenlijk een juiste versie van singletasken, als je het mij vraagt. Hoe dan ook, Tim Harford legt dit veel beter uit dan ik… bekijk gewoon zijn talk!

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

Your email address will not be published.