Unfolding sustainable growth

Wat hou ik toch van podcasts en al zeker om de filetijd mee te verzachten! De podcast van Joke Oosters doet dat dan ook helemaal. Het deed me ongelooflijk veel deugd deze week, alhoewel ik er misschien toch een beetje een overdosis van heb gehad. Geniet met mate Bob, geniet met mate… Tja, soms voelt iets zo juist dat je er even niet genoeg van kan krijgen. Ik “resoneer” erg hard met deze podcast (om het even in Joke’s termen uit te drukken).

Unfolding sustainable growth is een verzameling van interviews met bedrijfsleiders allerhande en gaat vooral wat dieper dan de meeste gesprekken. Ze gaan dieper door op een meta-niveau en raken ook vaak de persoonlijke ontwikkeling, bewustwording van de geïnterviewde aan en hoe dat bijdraagt aan hun organisaties.

Joke is coach en trainer bij haar bedrijf Trust for Business en stelt haar missie als volgt:

Het is mijn missie om de ziel en kracht in organisaties wakker te maken. Zodat organisaties duurzaam en menselijk kunnen groeien en op deze manier een werkelijke bijdrage zijn voor onze wereld.

Dat is nu iets waar ik helemaal mee resoneer! Ik geloof echt dat we vandaag op een scharnierpunt staan om de derde (of vierde, zoals je wil) industriële revolutie vormt te geven. We hebben de verantwoordelijkheid om anders, menselijker, met elkaar om te gaan. De systemen die nodig waren om de eerste twee revoluties te doen slagen, zijn vandaag achterhaald, te log en te traag. De snelheid waarmee we vandaag evolueren en de uitdagingen die de vorige revoluties voor ons hebben meegebracht zijn zo groot dat we onze manier van samenwerken wel moeten herdenken. Het doet me dan ook deugd te horen in deze podcastserie dat er heel wat mensen al volop mee aan de slag zijn.

Het interview dat ik hieronder deel is het eerste in de reeks en is een erg openhartig gesprek met Wouter Torfs. U weet wel, van de schoenenketen, tot 9 maal toe uitgeroepen tot beste werkgever. Het gesprek gaat over hoe hij in zijn bedrijf staat, de manier waarop hij daar gekomen is en welke persoonlijke ontwikkelingen hij heeft doorgemaakt. Alvast veel luisterplezier!

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

Your email address will not be published.