Meditative story

In één van de afleveringen van de ‘Meditative Story‘-podcast vertelt vermaard sterrenkundige Michelle Thaller ons hoe wij allemaal eigenlijk zijn gemaakt van dode sterren.

Alle bouwstenen waaruit wij en onze omgeving zijn opgeboud, zijn pas in het universum ontstaan bij het uitdoven, sterven van een ster. Tijdens zo’n supernova wordt de immense hitte gecreëerd die nodig is om alle bouwstenen voor ons leven, van de witte bloedlichaampjes tot de kalk in onze botten, mogelijk te maken. En dagelijks gebeuren er zo een paar tientallen supernova’s. Het universum is dus het levende organisme waarvan wij deel uit maken, dat het leven creëert.

Even stilstaan

Eigenlijk legt zij dat natuurlijk veel beter uit dan ik hier nu even (veel te kort) doe, luister daarom zeker naar onderstaande podcast. De manier waarop hier een verhaal wordt verteld is uniek!

In elke aflevering word je meegezogen in iemands passie en kijk op het leven. Af en toe wordt er heel even onderbroken om een soort ‘mindful’ moment in te bouwen. Om even stil te staan bij wat het verhaal met je doet. Dat klinkt misschien wat zweverig, maar het geeft voor mij absoluut een extra dimensie aan de beleving van het verhaal.

Zenden & ontvangen

Bij zo’n beleving zijn er natuurlijk altijd twee partijen, de verteller en de luisteraar. Het actief betrekken van de luisteraar is, in die zin, alleen maar heel logisch. Het wordt ons, de dag van vandaag, niet makkelijk gemaakt om soms even stil te staan. Deze podcast vormt daar, voor mij, een welgekomen uitzondering op!

Ik heb van deze podcast al heel wat afleveringen beluisterd, maar deze is me toch het meest bijgebleven. De macro kijk op ons micro bestaan, verteld door een wetenschapper pur sang, is een mooie herinnering aan het wonder waarin wij mogen vertoeven. Een gegeven dat, als je er even bij stil staat, onmogelijk kan geminimaliseerd worden.

Laat je dus meenemen in dit verhaal en geniet!

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

Your email address will not be published.