TEDx Antwerp

Een tijdje geleden schreef ik al over mijn bezoek op TEDx Antwerp. Een hele interessante ervaring! Nu staan eindelijk ook de video’s van dit event online. En twee daarvan, die me het meest zijn bijgebleven, wil ik jullie toch niet onthouden.

Fatinha Ramos

De indruk die Fatinha Ramos op me heeft nagelaten beschreef ik al in een eerdere post… Nu kan ik eindelijk ook de video met jullie delen. Ze spreekt over kwetsbaarheid en weerbaarheid, vertrouwen hebben in jezelf en blijven doorgaan, ook als het moeilijk wordt.

Bekijk vooral de video hieronder! Ik hoop dat de energie die Fatinha op het podium overbracht jou via dit kanaal ook mag bereiken.

Stef Kuypers

Sinds het event heb ik geprobeerd om uit te leggen aan vrienden, collega’s en andere lotgenoten wat Stef Kuypers tijdens deze TEDx-talk zo eenvoudig weet duidelijk te maken. En ik moet toegeven, dat me dat niet zo bijster goed is gelukt…

Stef legt hier, in 17 minuten, heel eenvoudig uit hoe ons kapitalistisch systeem in elkaar steekt en wat eraan schort. Beter nog, hij stelt een alternatief voor dat zomaar een oplossing zou kunnen bieden aan de klimatologische en andere problemen waar we als wereld mee geconfronteerd worden.

Dus, vrienden, collega’s en andere lotgenoten, kijk vooral naar onderstaande video! Het is een echte eye-openener die hij véél beter uitlegt dan ik! En ik vind dat we dit idee zo veel mogelijk moeten delen! Ik wil deel uitmaken van die verandering!

Als we nu toch maar eens die pauze of stop knop voor onze maatschappij zouden kunnen vinden, zodat we even opnieuw zouden kunnen beginnen…

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

Your email address will not be published.