Sociocracy 3.0 Practitioner Level 2 course

Na het volgen van de Sociocracy 3.0 Practitioner Level 1 opleiding in december, mocht ik vorige week deelnemen aan de Level 2 opleiding. Mezelf drie dagen lang onderdompelen in manieren om tot meer wendbare organisaties te komen. Met een 20-tal mensen uit verschillende landen en dat in de Kluizerij in Affligem! Een setting die sowieso al aanzet tot onthaasting en reflectie. Zalig was dat!

Om je een beetje een beeld te geven, de Kluizerij is gevestigd in een voormalig Benedictijnerklooster in een rustige vallei tegen het Kluisbos, vlakbij de Abdij van Affligem. Als je in het bosje op het domein gaat wandelen kom je zelfs de begraafplaats tegen waar de laatste zusters van dit klooster begraven liggen. Een plaats die je terug brengt bij jezelf.

James Priest & Lili David

De opleiding werd georganiseerd door mijn toekomstige werkgever iLean. Wat ben ik toch een bofkont dat ik met deze warme mensen aan de slag kan! Zij zorgden ervoor dat James Priest en Lili David, twee van de drie grondleggers van Sociocracy 3.0, deze opleiding hier in België konden geven.

Ik kan het niet anders uitleggen, maar James en Lili ademen die materie gewoon. De manier waarop ze tegelijk heel goed voorbereid waren, een duidelijk plan hadden en super flexibel omsprongen met de feedback die ze van de groep kregen was echt bewonderenswaardig. Ze zijn ook gewoon twee handen op één buik en vullen mekaar geweldig aan.

Wat is het belangrijkste dat ik uit deze opleiding heb overgehouden? Hoop!
Het is fantastisch om te zien dat er zoveel moedige mensen zijn die hun tijd investeren om een betere werkplek en bijgevolg ook een betere wereld te creëren. Iedere deelnemer had heel duidelijk de intentie om het status quo niet te aanvaarden en te onderzoeken hoe we tot menselijkere organisaties kunnen komen, die tegelijk wendbaar en weerbaar zijn voor de uitdagingen waarvoor we allemaal gesteld worden. Het vergt moed om daarvoor op te staan!

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

Your email address will not be published.