Het is hier fantastisch!

Dit weekend ging ‘Het is hier fantastisch!’, een toneelstuk dat ik mocht regisseren bij het CAT Theater, in première! Het gebeuren ging door in het parochiecentrum van Melkwezer (Melkwezer of all places! hoor ik u al denken… maar daar zou ik toch niet te snel mee zijn). En ik moet zeggen, het wás daar fantastisch! Niet alleen omdat de spelers echt een schitterende prestatie hebben neergezet, maar ook puur omwille van het samenkomen van mensen voor zo’n voorstelling.

Op het moment dat zo’n voorstelling in première gaat heb je als regisseur niet zo veel meer om handen, dan moet je loslaten en naar het resultaat kijken. Ik zet me dan ook graag ergens in de zaal om alles helemaal in me op te kunnen nemen. Het is altijd een sublieme ervaring om te zien hoe de som altijd meer is dan de delen.

Energie

Maar terwijl ik daar zo zat te genieten van het uiteindelijke resultaat viel me vooral ook de sfeer in de zaal tussen de mensen op. Als je een beetje gevoelig en alert voor de energie bent, zie je een uiterst mooie dynamiek. Iedereen beleeft oprecht een geweldige avond!
Eigenlijk is het super om te mogen ervaren hoe dit soort ‘volkstoneel’ mensen samen brengt en een unieke gedeelde ervaring laat beleven. Dat zijn echt geen kleine dingen!

Het dorp

Eigenlijk kan je tijdens zo’n voorstellingen, of ook in de voorbereidingen er naartoe, heel goed ervaren hoe sterk het sociale weefsel hier is en hoe dit het versterkt. Deze mensen kennen mekaar en horen op één of andere manier ook allemaal samen. Niet dat iedereen elkaar bij naam en toenaam kent, er komen ook heel wat mensen van verder weg, maar toch op zo’n avond delen ze allemaal het plezier van de voorstelling. Dat is echt mooi om te zien!

Hoe dan ook, hier zit een heel gelukkige mens die heel blij is dat hij hier deel van heeft mogen uitmaken en dat we nog een weekend met twee voorstellingen te gaan hebben. Mocht je dit lezen en je afvragen of er nog kaarten zijn, doe geen moeite, alles is al een aantal weken uitverkocht. Volgende keer beter!

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

Your email address will not be published.