Blog

 • Het is hier fantastisch!

  Het is hier fantastisch!

  Dit weekend ging ‘Het is hier fantastisch!’, een toneelstuk dat ik mocht regisseren bij het CAT Theater, in première! Het gebeuren ging door in het parochiecentrum van Melkwezer (Melkwezer of all places! hoor ik u al denken… maar daar zou […]

 • Sociocracy 3.0 Practitioner Level 2 course

  Sociocracy 3.0 Practitioner Level 2 course

  Na het volgen van de Sociocracy 3.0 Practitioner Level 1 opleiding in december, mocht ik vorige week deelnemen aan de Level 2 opleiding. Mezelf drie dagen lang onderdompelen in manieren om tot meer wendbare organisaties te komen. Met een 20-tal […]

 • TEDx Antwerp

  TEDx Antwerp

  Een tijdje geleden schreef ik al over mijn bezoek op TEDx Antwerp. Een hele interessante ervaring! Nu staan eindelijk ook de video’s van dit event online. En twee daarvan, die me het meest zijn bijgebleven, wil ik jullie toch niet […]

 • Sir Ken Robinson

  Sir Ken Robinson

  Deze kwam ik onlangs nog eens tegen. Ik had hem al een hele tijd geleden gezien. Het is al een oudere TED-talk van 2007, maar één van de, zo niet dé, beste die ik ben tegengekomen. Al is het maar […]

 • Fulco Ottervanger

  Fulco Ottervanger

  Gisteren mocht ik mijn geniale vriend Fulco Ottervanger nog eens aan het werk zien. Het was weer even geleden dat we mekaar hadden gezien en gesproken, maar telkens is het weer een leuke en warme ontmoeting. Fulco en ik zien […]

 • Fatinha Ramos

  Fatinha Ramos

  Wat een inspirerende dag was dat vandaag! Ik had het voorrecht om Tedx Antwerpen live mee te maken in de fantastiche Arenberg Schouwburg. 14 sprekers gespreid over een voor- en een namiddag, maar eentje sprong er voor mij toch absoluut […]

 • Meditative story

  Meditative story

  In één van de afleveringen van de ‘Meditative Story‘-podcast vertelt vermaard sterrenkundige Michelle Thaller ons hoe wij allemaal eigenlijk zijn gemaakt van dode sterren. Alle bouwstenen waaruit wij en onze omgeving zijn opgeboud, zijn pas in het universum ontstaan bij […]

 • Change your life in 6 steps

  Change your life in 6 steps

  ‘From mediocre to awesome’ staat er in de subtitel. Toegegeven de titel en de subtitel klinken alsof ze een véél te grote belofte inhouden en een veel te sterke vereenvoudiging zijn van de werkelijkheid. Maar Stijn Heymans (de wederhelft van […]

 • Getting things done

  Getting things done

  In tijden waarop alles zo snel verandert en we zo hard moeten inspelen op alles wat op ons af komt is het een kwestie van juiste keuzes maken om je kop boven water te kunnen houden. We hebben allemaal een […]